DuuniPolku Oulu

Oulun kaupungin osahankkeen tavoitteina on:

  • Luoda työhön liittyviin siirtymävaiheisiin toimintamalli ja tukimuotoja, joiden avulla työhön siirtymistä joko työttömyydestä tai opiskeluiden päättymisestä helpotetaan ja tuetaan. Asiakkaille taataan yksilöllinen ja tuettu Duunipolku.
  • Tiivistää yritysten kanssa tehtävää yhteistyötä osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen edistämiseksi työpaikoilla ja madaltaa siten vastavalmistuneiden ja pidempään työtä hakeneiden rekrytointi- ja työllistämiskynnystä.
  • Kehittää työnantajille suunnattua uudenlaista palveluseteliä, jolla kannustetaan ja tuetaan työnantajia tarjoamaan perehdytystä tai osaamisen täydentämisen mahdollisuuksia työnhakijoille.
  • Kehittää yhteistyötä ja toimintamalleja alueen oppilaitosten kanssa osaamisen tunnistamiseksi ja tunnustamiseksi sekä täsmäkoulutusten tai muun tarvittavan työpaikalla tapahtuvan perehdyttämisen tukemiseksi

Hankkeella luodaan toimijoiden yhteistoimintaan perustuvia palveluita ja toimintamalleja työllistymisen ja yrittäjyyden edistämiseen. Hankkeessa syntyy aiempaa toimivampia yritysyhteistyön käytäntöjä, joiden avulla voidaan tunnistaa ja vastata työelämän muuttuneisiin tai muutoksessa oleviin osaamistarpeisiin. Hankkeella kehitetään osaamisen tunnistamisen ja kehittämisen toimintamalleja mukaan lukien työpaikoilla tapahtuvan oppimisen uudet tavat.

Oulun osahankkeen tuloksena syntyy alueen työnantajista koottu, monipuolinen oppimisympäristöjen verkosto osaamisen tunnistamiseen ja kehittämiseen. Hankkeessa toteutettavien toimenpiteiden kautta yritykset voivat rekrytoida tarvitsemaansa työvoimaa joustavasti. Työnhakijat puolestaan saavat tukea ja täydennystä työmarkkinavalmiuksiensa ja/tai ammatillisen osaamisensa vahvistumiseen ja näistä syntyy uusi työllisyyspalveluiden kehittymistä hyödyttävä ja työmarkkinoiden kohtaantoa tehostava toimintamalli. Lisäksi hankkeessa suunniteltavasta työnantajille suunnatusta palvelusetelin kehittämistyöstä saadaan arvokasta kokemusta yhtenä perehdyttämisen ja työssäoppimisen tukimuotona.

 

Työssävalmennus

DuuniPolku-hankkeessa on kehitetty yritysten työllistämisen tukemiseksi työssävalmennus -palvelu sekä siihen liittyvä valmennussetelikäytäntö. Työssävalmennus toteutetaan yrityksen toimintaympäristössä yhteistyössä uuden työntekijän, työyhteisön ja valmentajan kanssa. Katso video, jossa valmennukseen osallistuneet työnantaja ja työntekijä esiintyvät.

Lue lisää Valmennussetelistä Oulun kaupungin verkkosivuilta

Yhteystiedot

Oulun kaupunki, Business Oulu –liikelaitos, työllisyyspalvelut

Miia Narkaus
projektipäällikkö
040 657 7953
Sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi@businessoulu.com

Sanna Syrén
projektikoordinaattori
050 3465797
Sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi@ouka.fi

Tapahtumat

  • Ei tapahtumia