Torstaina 21.2. vietettiin TalentChain -yritysverkoston KickOffia Tampereella, TalentSpacen tiloissa. Paikalla oli noin 80 henkilöä yrityksistä, yhdistyksistä ja julkisista palveluista vauhdittamassa verkoston käynnistymistä. KickOffissa toimijat pääsivät verkostoitumaan ja virittelemään yhteistyötä, keskustelemaan nuorten työllistämisestä ja sen haasteista, kuulivat nuorten tarinoita, onnistuneita rekrytointicaseja ja tulevaisuuden osaamis- ja työnäkymiä.

KickOffissa oli esillä laajasti tietoa työstä ja nuorten työllistämisestä. Tulevaisuuden työtä valotti filosofi Lauri Järvilehto, onnistunutta rekrytointicasea esitteli Tiia Ojansivu Särkänniemestä ja nuorten tarinoita avasi Mari Vuorisalmi Tampereen tuomiokirkkoseurakunnasta.

Nuorten työllistäminen on ajankohtainen teema Tampereella

Nuorten työllistämisen teemaan johdatti ja tilaisuuden avasi Tampereen apulaispormestari Anna-Kaisa Heinämäki, joka kertoi tyypillisen tamperelaisen olevan 24-vuotias. Opiskelijoita Tampereella on noin 50 000. Osaavan työvoiman saaminen ja vastuu nuorten työllistämisestä ovat täten tärkeitä teemoja kaupungille. Petri Pekkola Tampereen kaupungin työllisyyspalveluista jatkoi kertomalla työllisyyspalveluiden mahdollisuuksista auttaa yrityksiä nuorten rekrytoinneissa. Yritykset saavat tietoa ja apua työllistämisen eri tavoista, Tailor’s Housen räätälinpalveluita työnhakijan osaamisen täydentämiseksi, yrittäjäkirjeen ja mahdollisuuden osallistua kesätyökampanjaan sekä apuja ja tiloja tapahtumajärjestelyyn. Ensimmäisiä keikkatöitä voi tarjota esimerkiksi WorkPilots -sovelluksen kautta, ja samalla voi saada tulevaisuuden tekijöitä ja hyviä kohtaamisia nuorten kanssa.

TalentChainin veturi ja Soldem -myyntitalon projektipäällikkö Laura Vainio kertoi verkoston työllistävän nuoria ja nuorenmielisiä. Tavoitteena verkostossa on jakaa kokemuksia nuorten työllistämisestä ja käydä vuoropuhelua yritysten kanssa. Yritysten rekrytointia ja nuorten työllistämistä vahvistetaan suositteluun perustuvalla rekrytoinnilla. Jos nuori vaikuttaa potentiaaliselta työntekijältä haastattelussa, mutta ei tule valituksi kyseiseen yritykseen, voidaan häntä suositella verkoston sisällä toiselle yritykselle. Hyvän tekijän maineesta hyötyvät sekä yritys että työnhakija. Lue suositteluista lisää täältä.

Laura Vainio, projektipäällikkö Soldemilta/TalentChainilta kertomassa verkostosta. TalentChain on Tampereen lippulaivahanke. Kun Tampereen nuorten työllistämisen verkosto on saatu käyntiin on tavoitteena suunnata valtakunnalliseksi toimijaksi.

Tiia Ojansivu, Särkänniemen operatiivinen johtaja kertoi onnistuneesta kesärekrytointikampanjasta keväältä 2019. Särkänniemi järjesti yhteistyössä Tredun, DuuniPolku -hankkeen, Tamkin ja Ahlmanin kanssa ennakkohaun ravintola-alan työtehtäviin, joihin on ravintola-alan työvoimapulan vuoksi ollut haastavaa saada sitoutuvia työntekijöitä. Opiskelijoille tarjottiin ennakkohaku, haastattelu ja mahdollisuuksia edistää kesän aikana opintoja oppisopimuksella. Ojansivu oli tyytyväinen rekrytointikampanjan kautta saatuihin opiskelijoihin ja työnhakijoihin.

Nuorten työllistämisen kulmakiviä ovat asenne, palaute ja toivon rakentaminen

Nuorten kokemuksia ja tarinoita kertoi Mari Vuorisalmi Tampereen tuomiokirkkoseurakunnasta. Hänen mukaansa nuorelle on iso juttu, kun hän saa tienata ensimmäiset omat rahansa ja pääsee osaksi tiimiä ja työyhteisöä. Kuulumisen ja onnistumisen kokemukset ovat tärkeitä. Moni nuori kaipaa ensimmäisistä työpaikoistaan palautetta, missä asioissa oli hyvä ja voisiko jatkoa olla tarjolla seuraavaksi kesäksi. Vuorisalmi haastoi aikuiset myönteisen palautteen antamiseen ja nuorten aitoon kohtaamiseen.

Paneelikeskusteluissa puhuttiin tulevaisuuden työelämätaidoista, perustaidoista työelämässä pärjäämiseen, yrityskulttuurista, nuorten johtamisen kulmakivistä sekä vetovoimaisesta työnantajamielikuvasta. Yksimielisiä panelistit olivat siitä, että asenne ja halu oppia korostuvat. Paneeliin osallistuivat Johanna Raiskio Unfair Lean Marketingilta, Saana Tyni Koti Puhtaaksi -yrityksestä, Raija Keuro Tredusta, Veera Lehtismäki Soldemilta ja opiskelija Toni Laakso Tamkilta.

Lauri Järvilehto vastasi omassa Tulevaisuuden työstä kertovassa puheenvuorossaan asennehypeen. Hänen mukaansa työelämä ei voi olla vain ekstroverttien. Introvertteja työntekijöitä ja heidän hiljaista, mutta vahvaa osallistumistaan ja tekijyyttään pitää arvostaa. Järvilehdon mukaan tulevaisuuden työn suurin haaste on rakenteellinen ammattitaidottomuus. Hän kuitenkin muistutti, että tulevaisuutta rakennetaan toivon varaan, mikä meidän kaikkien tulisi muistaa tulevaisuutta rakentaessa.

DuuniPolku-hanke on TalentChain -verkoston jäsen. Muista verkoston kumppaneista ja TalentChainin toimintaperiaatteista voi lukea täältä.

 

Teksti ja kuvat Annina Kipponen