Tredusta Duuniin – rekrytointitapahtuma on järjestetty kahdesti Tredun hyvinvointialoilla. Työpaikkoja ja työpaikalla oppimisen mahdollisuuksia on ollut tarjolla sosiaali-, terveys- ja kasvatusalojen opiskelijoille. Tredun Helmi Santalahdentiellä Pyynikin toimipisteessä on tarjonnut hyvät puitteet vahvistaa oppilaitoksen ja työnantajien yhteistyötä sekä kohtauttaa opiskelijoita ja yritysten edustajia. Seuraavassa esittelemme Touhulan onnistumistarinan.

Kuva 1. Tredusta Duuniin -rekrytointitapahtumassa on ollut 10-15 rekrytoivaa yritystä mukana. Työnhakijoina on ollut opintojen eri vaiheissa olevia opiskelijoita sekä jo valmistuneita alan tekijöitä.

Pikahaastattelusta työsuhteeseen

Tredusta Duuniin -tapahtumassa tahdoimme tehdä jotain toisin. Monilla nuorilla ei ole kokemusta työnhausta, haastatteluista sekä itsensä kertomisesta työnantajille. Halusimme tarjota mahdollisuuden harjoitella haastattelutilanteita ja samalla työnantajille tilaisuuden tutustua opiskelijoihin kahden kesken tapahtuman aikana. Järjestimme haastattelupisteitä rekrytointiständien taakse ja työnantajille valmiiksi aikataulutetut haastattelukutsupohjat. Muutama yritys tarttui mahdollisuuteen. Touhula -päiväkotiketju oli yksi pikahaastatteluihin tyytyväisistä työnantajista jo ensimmäisessä tapahtumassa keväällä, ja otti syksyn tapahtumassa lisää esimiehiä rekrytoimaan työnhakijoita.

Kuva 2. Touhulan Onni -konseptissa työntekijät löytävät oman hyvän olonsa toimia työpaikalla. Pirkanmaalla on myös alkanut jaetun johtamisen kokeilu, jota vetävät Tiia Lampela (kuvassa) ja Krista Hietanen omissa päiväkodeissaan. ”Jaettu johtaminen antaa enemmän mahdollisuuksia olla tiimin tukena”, Tiia iloitsee. Lampela toimii Touhulassa pedagogisena johtajana ja Krista Hietanen yksikön johtajana.

”Työnantajalle rekrytointitapahtuma on mahdollisuus, sillä kaikki hakijat ovat samassa paikassa. Jos on ollut pidempi tauko työstä, esimerkiksi työttömyyttä, niin rekrytointitapahtuma on hyvä keino tavata”, kertoo Tiia Lampela, Touhula Saukonmäen päiväkodin pedagoginen johtaja. Pikahaastattelussa voi lyhyessä ajassa katsoa, keitä kutsutaan jatkohaastatteluun tai suoraan sijaiseksi oppimaan käytännön työtä. ”Loistavia tyyppejä on löytynyt, noin parisen kymmentä potentiaalista”, Lampela kiteyttää kokemuksiaan opiskelijoiden kanssa.

Oppilaitosyhteistyöllä lisää tunnettuutta ja työnhakijoita

Touhula on halunnut olla mukana oppilaitosyhteistyössä tarjoamassa yksityistä vaihtoehtoa työharjoittelumahdollisuudeksi. Samalla oman työnantajan tunnettuus opiskelijoiden keskuudessa vahvistuu ja nuoret pääsevät harjoittelemaan haastattelutilannetta. Lampelan mukaan nuoria haastateltaessa pitää tietää, mitä asioita on kysyttävä työn puolesta. Samalla on suunnattava haastattelua niin, että nuoren jännitys purkautuu ja hän pääsee kertomaan itsestään omalla tavallaan.

Touhulalla on jatkuva haku auki yrityksen kotisivuilla aina rekrytointitarpeen vaatiessa. Tredusta Duuniin -tapahtuman arvo työnantajalle on Lampelan mukaan erityisesti tuntilaisten rekrytoimisessa: ”Jos löytää hyvän tyypin niin pitää tarttua. Minulla oli tietokone mukana, joten pystyin heti ottamaan heidät remmiin. Kaksi sopparia syntyi jo rekrytapahtuman aikana.”

Lea sai työtä tapahtuman kautta

Lea Ahmahmoudille, ensimmäisen vuoden lähihoitajaopiskelijalle rekrytointitapahtuma tuli sopivaan kohtaan: ”Etsin työtä ja sain sitä Touhulasta. Minua kiinnostaa tehdä töitä ja otin kaikilta yrityksiltä käyntikortit. Aina kun Touhulassa haetaan sijaista, haluan mennä töihin. Sain myös jatkona työharjoittelupaikan.” Arkityön lisäksi Lea etsii vielä muita töitä viikonlopuille, esimerkiksi vanhusten parista.

Lea Ahmahmoudilla oli asenne ja motivaatio kohdallaan. Hän nappasi töitä Touhulasta ja on ollut tyytyväinen lasten kanssa työskentelyyn.

Ahmahmoudin mukaan työnhaku ja työnantajien kohtaaminen on jonkin verran helppoa, mutta työnhausta ja töiden löytämisestä olisi hyvä tietää enemmän: ”On hyvä idea, että työnantajia tapaisi koululla. Silloin on helpompi tavata ja tutustua. Onnistun paremmin kasvokkain tavatessa ja jutellessa kuin työhakemusta kirjoittaessa.”

Työ Touhulassa on ollut pidetty, lapset ovat ihania ja työpaikka on Lealle ihanteellinen. Näkemyksensä tulevaisuudesta Ahmahmoud tiivistää upeasti: ”Unelmat muuttuvat, kun kokemuksia tulee lisää. Lasten kanssa rakastan työskennellä. Välillä se on raskasta, mutta ihanaa.”

 

Seuraava Tredusta Duuniin -rekrytointitapahtuma pidetään Tredun Helmessä, Santalahdentiellä tiistaina 12.2.2019 klo 13-15. Tervetuloa mukaan rekrytoimaan tulevaisuuden tekijöitä. Ilmoittautuminen työnantajille tästä.

Lisätietoja kevään rekrytointitapahtumasta täältä.