Aatu Itkonen juontamassa ja kertomassa omasta yrittäjän polustaan opiskelijoille.

Mahtavaa, että olet löytänyt jo kolmannen kirjoitukseni pariin. Olen Aatu Itkonen, nuori esiintyjä ja opiskelija. Tässä artikkelissa saat neljä vinkkiä yrittäjyyteen, joita itse olen tarvinnut omassa urassani.

1.      Mieti tarkkaan liikeideasi ja sille kohderyhmä

Tapauksessani, kun 13-vuotiaana tein päätöksen lähteä kokeilemaan taikurina keikkailua, täytyi miettiä tarkkaan ensimmäisen esitykseni sisältö ja sille kohderyhmä. Lisäksi täytyi miettiä tapa, jolla yritän – toiminimi? Verokortti? Idean sisältö voi muuttua matkan varrella ja se on ok, mutta kunhan olet alusta alkaen itse varma mitä teet ja kenelle. Kohderyhmäni oli ja on edelleenkin koko perhe, vauvasta vaariin. Muista myös olla alusta alkaen motivoitunut ja innostunut palvelustasi tai tuotteestasi – se välittyy asiakkaillesi.

Aatu juontamassa. Yrittäjänä Aatu erottautuu ikänsä, huumorinsa ja rohkeutensa avulla.

2.      Erotu joukosta

Varmasti sinunkin alasi yrittäjiä on Suomessa paljon, ja näin ollen on tärkeää muistaa erottua joukosta ja tehdä jotain omaa muita matkimatta. Itselläni eroavaisuus muista taikureista, ja myöhemmin juontajista, on nuoruus ja ikä. Koen myös huumorin tuomisen show’huni jo nuorena olleen hyvä valttikortti kysynnälleni. Lähdin tällöin miettimään kuinka jo nuorena voin tehdä asioita rohkeasti ja oma-aloitteisesti. Tästä päästäänkin seuraavaan aiheeseen..

3.      Ole rohkea ja oma-aloitteinen

Vaikka jokin asia pelottaa, jännittää tai ujostuttaa, älä anna sen tulla esteeksi. Minuakin pelotti aikoinaan aloittaa puolituntinen taikashow ventovieraan perheen olohuoneessa, mutta into ja tekemisen riemu voitti pelon. Ole siis rohkea äläkä pelkää uusia tilanteita. Uudet tilanteet opettavat ja parhaimmassa tapauksessa antavat lisää mielenkiintoisia työtilaisuuksia. Oma-aloitteisuus pitää myös muistaa. Itse myin aktiivisesti omaa osaamistani lähes kaksi vuotta, jonka jälkeen vasta sain ensimmäisiä yhteydenottoja asiakkailta. Kova työ kuitenkin palkittiin!

4.      Muista olla kärsivällinen

Tämä on sellainen asia, joka on itselläni vielä hiukan työn alla.. Mutta asioita hoidettaessa täytyy olla äärimäisen kärsivällinen, sillä asiat eivät välttämättä tapahdu silmän räpäyksessä. Tämän huomaa ihan päivittäisessä viestinnässä asiakkaan kanssa. Suosittelenkin olemaan kärsivällinen asioita hoitaessa ja miettimään, että kärsivällisyys palkitaan. Joissakin tekemissäni keikkakiertueissakin täytyy keskustella monen ihmisen kanssa ja prosessit ennen valmista pakettia ovat pitkät. Tapahtumiakin suunnitellaan vuosia ja työ kuin työ vaatii äärimmäistä kärsivällisyyttä ja aikataulusta.

Aatu Itkonen

Instagram: @aatuitkonen_official
Facebook: @aatuitkonenofficial
www.taikuriaatuitkonen.wix.com/magic

Aatu Itkonen toimii DuuniPolku -hankkeen yrittelijäisyyslähettiläänä ja innostaa nuoria unelmien toteuttamiseen.