Miten suunnitella omaa koulutus- ja työelämäpolkuaan? Varsinkin, jos oma elämänkokemus on vähäistä ja kiinnostuksen kohteet tyystin muualla. Tai jos oma tukiverkosto ei aktiivisesti puhu työelämässä navigoinnista ja oman polun löytämisestä. Tätä aihetta olemme usein Talentchainissa pohtineet. Milloin nuorelle tulee se ahaa-hetki: tästä työstä minä aloitan ja tuonne minä haluan. Vai ajautuuko suurin osa “vain joihinkin töihin” sattuman ja monien mutkien kautta? Omassa lähipiirissäni ja verkostossani on monia tarinoita ja kaikilla omannäköisiä polkujaan. Sama juttu, jos luen lehdestä uratarinoita; osa ihmisistä vaikuttaa sukkuloineen jotain satumaista mutta määrätietoista polkua huippu-uralleen ja osa ottaa enemmän vain jotain, mitä on tarjolla.

”Any job, better job, career job.” Talentchain-verkosto tarjoaa askeleita urapolullesi. Millainen urapolku Sinulle rakentuu?

Tutustuin taannoin erittäin mielenkiintoiseen ajattelumalliin nimeltä ABC: Any job, Better job, Career job. ABC-mallista minulle kertoi Tampereen kaupungin työllisyyspalveluiden Petri Pekkola, mutta en silloin selvittänyt alkuperäistä lähdettä. Nettihaun perusteella mallin alkuperä on Yhdysvalloissa hankkeessa, miten vankeja osallistetaan takaisin yhteiskuntaan ja työelämään. Olkoon se mallin siunaus, kirous tai neutraali lähtökohta, aivan sama. Periaate on erinomainen. Suomennettuna malli voisi olla: joku työ, parempi työ ja uratyö. Eli jostain on aloitettava päästäkseen työhön, josta on joskus vain haaveillut.

Siinä välissä tehdään erilaisia tehtäviä, jotka kehittävät joko jotain tiettyä ammattiosaamista tai yleisempiä työelämätaitoja: yhteistyötä, itsenäistä työskentelyä, vuorovaikutusta ja tavoitteellista toimintaa. Jokainen työpaikka kannattaa nähdä mahdollisuutena, joka tarjoaa palkan lisäksi vähintäänkin oppimiskokemuksia ja verkostoja. Tätä kutsutaan kasvun asenteeksi tai kasvun ajattelutavaksi (eng. growth mindset). Työelämän karu mutta usein toistuva kaava on se, että jo valmiiksi työelämässä olevat työllistyvät parhaiten. Jos kaava pitää paikkansa, kannattaa hyödyntää sitä ja hakeutua mihin tahansa töihin. Mihin tahansa töihin haetaan kuitenkin sillä asenteella, että ne hoidetaan hyvin ja vielä vähän paremmin. Motivaatio on löydettävä työn sisältä, jos ei muulla tavalla niin siten, että tämä työ vie minut kohti seuraavaa työtäni.

Edustan Talentchainia, joka on verkosto nuoria työllistäville yrityksille. Tarkoituksemme on, että yhä useampi työntekijä ja työpaikka kohtaavat verkostomme kautta. Lisäksi suosittelemme hyviä tekijöitä verkoston sisällä, jolloin hyvin tehty työ kantaa hedelmää välittömästi. Seuraava työ voi löytyä verkoston sisältä. Oma urapolku verkoston sisällä voisi olla vaikkapa seuraava:

Maija aloittaa kerhonvetäjänä 4H-toiminnassa peruskoulun ohella. Hän jatkaa lukioon ja kerhonvetäjän pesti säilyy. Hän on tähän mennessä ehtinyt kerätä jo runsaasti työkokemusta ja ihmistuntemusta. Valmistumisen jälkeen hän tekee vuoden myyntityötä Soldemilla oppiakseen vuorovaikutustaitoja ja suorittaa samalla liiketalouden perustutkinnon oppisopimuksella. Tämän jälkeen hän pohtii, mitä haluaisi tehdä seuraavaksi ja saa vinkkauksen työkokeilumahdollisuudesta Nauha Ry:llä. Siellä hän pääsee matalalla kynnyksellä toimimaan ryhmän apuvalmentajana. Maija oppii tästä todella paljon. Hän pääsee osallistumaan myös Uraliftin valmennukseen, jossa pyrkii vielä tarkemmin sanoittamaan omia vahvuuksiaan ja miettimään tulevaa polkuaan. Valmennuksen avulla löydetään hänelle seuraava askel omalla polulla: liiketalouden tradenomiksi TAMKissa. Hän pääsee opiskelemaan, mutta pitää tulevaisuuden uran jo alusta lähtien mielessään. Hän tekee työharjoittelun ja opinnäytetyön Innolinkille, ja näyttää sitä kautta osaamisensa. Valmistumisen jälkeen hän voi työllistyä täyspäiväisesti Innolinkille junior-tason valmentajaksi.

Vaikka tämä on täysin kuvitteellinen esimerkki, kannattaa ymmärtää, millainen omaa kokemusta täydentävä tilkkutäkki oma urapolku useimmilla loppujen lopuksi on. Jokaisen polku näyttää omaltaan ja joihinkin töihin vain päätyy. Jos olet mietinnän alla seuraavasta askeleesta polullasi, Talentchain saattaa auttaa sinut eteenpäin. Julkaisemme pian työnhakujärjestelmämme nettisivuillamme. Seuraa tiedotusta somessa tunnisteella #Talentchain. Tsemppiä oman polun löytämiseen!

 

Laura Vainio

Kirjoittaja toimii projektipäällikkönä Talentchain-verkostossa, muutoskonsulttina ja YAMK-opiskelijana. Tutustu kirjoittajaan paremmin ja verkostoidu: LinkedIn ja Twitter.